Monday, November 7, 2011

Säännöt

Jos lähdettäisiin liikkeelle ajatuksella ettei mikään ole pyhää, olisi tehtävä liian helppo ja valmistuisi päivässä. Eikä tehtävä tällöin olisi tarkoituksenmukainen. Ei ole mitään järkeä osoittaa että neljänsadantuhannen uuden asukkaan asunnot mahtuvat vanhojen sekaan, vaan se että ne voidaan sijoittaa alueille viihtyisyyden kärsimättä, useissa tapauksissa jopa niin että viihtyisyys parantuu.

Lähtökohtana on että olemassaoleva infra ja rakennuskanta säilytetään ja hyödynnetään, toivottomia tapauksia lukuunottamatta. Kuitenkin on huomattava että jos nykyisiä rakennuksia poistetaan on nykyisille asukkaille suunniteltava uudet asunnot.

Liikennväyliä saa siirtää muttei poistaa. Moottoriteitä saa muutta bulevardeiksi. Varmasti jossain vaiheessa käsittellään myös joukkoliikenteen uudelleenjärjestelyitä ja nämä pyritään ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Virkistysalueet, hajurakometsät, pihat, luonnonsuojelualueet, golfradat, siirtolapuutarhat eivät ole pyhiä. Toki virkistysalueet otetaan huomioon. On tärkeä että kaupungissa on luontoa, mutta lähtökohtana ei voi olla että kaupungissa voi harjoittaa maa ja metsätaloutta. Virkistysalueiden tulee olla oikein mitoitettuja niin ettei ne dominoi maisemaa. Periaatteena on puisto kaupungissa, eikä kaupunki puistossa.

On kuitenkin alueita johon ei tulisi kajota. Näitä ovat esimerkiksi Senaatintorin ympäristö, Suomenlinna sekä Seurasaari.

No comments:

Post a Comment